Monday, January 3, 2011

ေတာကင္းပံုသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

အားလံုးပဲမဂၤလာပါ ....။
က်မ ေရးခဲ႔သမွ် က႑အလိုက္ဆိုတဲ႔ ေခါင္းစဥ္တစ္ခုေအာက္မွာ က်မရဲ႕မီးဖိုေဆာင္ေလး ဆိုတဲ႔က႑တစ္ခုကို ထပ္မံျပီးထည္႔သြင္းေရးသားခ်င္တဲ႔ စိတ္ကူးေလးတစ္ခုေပၚလာပါတယ္ ...။
တစ္ေန႔နဲ႔တစ္ေန႔ အျပင္ကအစားအေသာက္ေတြ၀ယ္စားခဲ႔ရတာၾကာလာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး ျငီးေငြ႔လာသလို လူလဲတစ္ေန႔တစ္ျခား လံုးပါးပါးလာတယ္ပဲေျပာရမလား းD ငါးေဖာင္ရိုးေျခာက္နဲ႔နင္လား ငါလား ျဖစ္လာခဲ႔ပါတယ္ ...။
အဲဒါနဲ႔ပဲ က်န္းမာေရးကိုအထိခိုက္မခံႏိုင္ေတာ႔တဲ႔အဆံုး မိႏွင္းတစ္ေယာက္ ၾကိဳးစားပမ္းစားနဲ႔ တတ္သေလာက္မွတ္သေလာက္ ကိုယ္တိုင္ခ်က္စားဖို႔ပဲ ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္ ...။
သူမ်ားအတြက္ ေကာင္းတာမေကာင္းတာ အပထားလို႔ ဟင္းဆိုရင္ ငံျပာရည္ ၊ ငပိ ၊ ဆားေလးေလးနဲ႔ ငရုတ္သီးစပ္စပ္အရသာပါမွ ထမင္းတစ္ပန္းကန္ကုန္ေအာင္ စားႏိုင္တဲ႔ က်မအတြက္ မီးဖိုေဆာင္ေလးထဲကို မ၀င္မွီကတည္းက ငရုတ္သီးနဲ႔ ငပိ ငံျပာရည္ စတဲ႔ လက္နက္အစံုအလင္ကို စတင္ျပင္ဆင္ရပါတယ္ ....။
ခ်က္ဖို႔ျပဳတ္ဖို႔အတြက္ အိုး ခြက္ ပန္းကန္ေတြကေတာ႔ လြန္ခဲ႔တဲ႔ ၆ လေလာက္ကတည္းက အစံုပလံုလာပို႔သြားတဲ႔သူတစ္ေယာက္ေၾကာင္႔ ကိုယ္႔ကိုယ္မ်ား ရြဲ႕ျပီး၀ယ္ေပးသလားထင္ျပီး ထားဖို႔ေနရာကလဲအရမ္း က်ဥ္းလြန္းတာမို႔ ေခ်ာင္ထဲပဲထိုးထားခဲ႔မိတာ ....။
အခုေတာ႔ က်မအတြက္ ေတာ္ေတာ္ အဆင္ေျပေျပျဖစ္သြားတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္လိုက္မိပါတယ္ ....။
အသား၊ငါးေတြကို အသီးအရြက္ေလာက္မႏွစ္သက္တဲ႔က်မအတြက္ ေစ်းထဲကေန ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားမ်ားနဲ႔ အသုတ္အနယ္လုပ္ဖို႔အတြက္ေလာက္သာ ေရြးခ်ယ္ျပီး ၀ယ္ယူျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ....။ အဲဒီထဲက အိႏၵိယကလာတဲ႔ ကင္းပံုသီးေသးေသးေလးေတြကို မစားရတာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔အတြက္ ပထမဆံုးခ်က္ဖို႔ စိတ္ကူးလိုက္ပါတယ္ ....။

ကင္းပံုသီးဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္အတြက္ ပထမဆံုးေတာကင္းပံုသီး ေသးေသးေလးေတြကို ဇကာနဲ႔ သံုးေလးထပ္ေလာက္ေရစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါတယ္။
က်မတို႔ရြာမွာေတာ႔ ဒီအရြယ္အစားေလးေတြက ေတာလမ္းနံေဘးက ျခံဳေတြၾကားမွာအေလ႔က်ေပါက္တဲ႔အတြက္ ေတာကင္းပံုသီးလို႔ေခၚတာပါ ။
ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ႔ ေတာကင္းပံုသီးေလးေတြကို အျမီးေခါင္းတိျပီးတဲ႔ေနာက္မွာေတာ႔ ဓါးနဲ႔ အရြယ္အစားၾကီးရင္ ေလးျခမ္း ၊ ေသးေသးေလးေတြဆိုရင္ ႏွစ္ျခမ္း စသည္ျဖင္႔ အဆင္ေျပသလို ခြဲျခမ္းေလးေတြ ခြဲလိုက္ပါတယ္ ....။

အႏွစ္အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ဟာေတြကိုေတာ႔ သိပ္မခန္႔မွန္းတတ္ေသးတာနဲ႔ ငယ္ငယ္တုန္းကက်မတို႔ မ်က္ေစ႔မိွတ္ေၾကး ကစားၾကတဲ႔အခါ ပါးစပ္က ဆိုရတဲ႔အထဲမွာ “ၾကက္သြန္ျဖဴခုႏွစ္ေျမွာင္႔ နင္နဲ႔ငါနဲ႔ မစားေလာက္ ... ေဗ်ာက္ ... ဆင္ၾကီး အျမီးေထာင္ ... ေျဗာင္ ... စာကေလး အေမြးႏႈတ္ျဗဳတ္ ” ဆိုတဲ႔အဆိုကို သတိရမိျပီး  ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ေျမွာင္႔ ကိုအခြန္ခြာျပီး စိတ္လိုက္ပါတယ္ ...။ ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ ခပ္လတ္လတ္ကိုပါ အခြံခြာျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္လက္တစ္ဆုတ္ေလာက္ကိုပါ ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္ ...။ ငပိကိုေတာ႔ က်မအၾကိဳက္ မွ်င္ငပိ လက္ေထာင္းကိုပဲ အသံုးျပဳပါတယ္ ...။

အဲဒါျပီးတဲ႔ေနာက္မွာေတာ႔ -  ခုနကအခြံခြာထားျပီးသား ၾကက္သီျဖဴနီ ၊ ေရစိမ္ျပီးပြလာတဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး ေအာက္ထပ္ကလူေတြ ေခါင္းက်ိန္းေအာင္ ေထာင္းပစ္လိုက္ပါတယ္ ....။
ဆီက်က္ပီလား မက်က္ေသးဘူးလား သိပ္ျပီးမခန္႔မွန္းတတ္တာမို႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ကိုပါ မီးကြ်မ္းမွာစိုးရိမ္ျပီး ငရုတ္သီးစက္နဲ႔ၾကိတ္ျပီးသားအမႈန္႔ေတြကိုပါ ထည္႔ျပီးေထာင္းပါတယ္...။
ေထာင္းလို႔ရလာတဲ႔ အႏွစ္ စီးစီးညက္ညက္ေလးကို ဆီပူပူမွာထည္႔ျပီးေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ....။ အားလံုးလိပ္သြားျပီဆိုေတာ႔ ငံျပာေရေလးေလာင္း ၊ ငပိေလးပါဆီေရာသတ္လိုက္ျပီး ဆား ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ကိုပါ တစ္ခါတည္းထည္႔ပါတယ္ ....။
ဟင္းအရသာကေတာ႔ စြံမစြံ မသိရေသးဘူး ၊ ဟင္းအႏွစ္ရဲ႕ အနံ႔ေလးကေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊးလာပါတယ္ ဟဲ ဟဲ ....။


အႏွစ္က ဆီျပန္လာပီဆိုမွ ေတာကင္းပံုသီးခြဲျခမ္းေလးေတြကို ထည္႔ျပီး နာနာလံုးပါတယ္ ...။ အႏွစ္ရဲ႕အရသာကို ကင္းပံုသီးထဲကို စိမ္႔၀င္သြားတဲ႔အထိ ေမႊေပးလိုက္တယ္...။အရသာက အသီးထဲ၀င္မ၀င္ေတာ႔ မသိဘူး ဇြန္းနဲ႔အားရပါးရ ေမႊလိုက္တာ ဒယ္အိုးက Coating နဲနဲကြာသြားလို႔ အဆူခံလိုက္ရပါေသးတယ္ းp

အဲဒီအေနအထားကေန ဆီျပန္ျပန္လာတိုင္း ေရေလးတစ္ခြက္တစ္ခြက္စြက္လိုက္ပါတယ္ ...။ ေတာကင္းပံုသီးကို ႏူးအိသြားေအာင္လို႔ပါ ... ( အဟီး ... ေလသံကေတာ႔ ဆရာမၾကီးလိုလို ဘာလိုလိုနဲ႔ )
မေခ်ာတို႔ မမဂ်ာမုန္းတို႔ကို အားက်လို႔ေျပာၾကည္႔တာပါ  း)



ေတာကင္းပံုသီးေလးေတြ ႏူးအိလာျပီလို႔ ယူဆျပီဆိုေတာ႔မွ အရသာအေျခအေနသိရေအာင္ နဲနဲျမည္႔ၾကည္႔လိုက္ပါတယ္ ...။ သူမ်ားၾကိဳက္မၾကိဳက္ေတာ႔ မသိဘူး က်မပါးစပ္နဲ႔ေတာ႔ကြက္တိပဲ စားရတဲ႔အရသာက ေလးေလးပင္ပင္ရိွပါတယ္ း)

အဆင္႔ဆင္႔ျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ႔ အလြန္အင္မတန္ပဲ ထမင္းစားလို႔ျမိန္ေစတဲ႔ ေတာကင္းပံုသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တစ္ခြက္ ျဖစ္သြားပါျပီ ...။ တစ္ကယ္ပဲ အဲဒီေန႔က ေတာကင္းပံုသီးဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔ က်မခ်က္ထားတဲ႔ ထမင္းတစ္အိုးလံုးကို အေျပာင္ဆြဲလိုက္ၾကပါတယ္ ....။
မယံုရင္ေတာ႔ လမ္းၾကံဳတဲ႔အခါ အိမ္ကို ထမင္းစားၾကြပါရွင္  း))))

အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္~
ႏွင္းေဟမာ
( 2 Jan 2011 )

7 comments:

ျမဴးျမဴး said...

Ohhhh!!! My favourite!!! Will go and buy from indian store and cook for dinner tonight. :)

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

အဲဒီလိုေတာ့ မစာဖူးဘူး။
ငယ္ငယ္က ပုဇြန္နဲ႔ ခ်က္ေကြ်းလို႔ ကင္းပံုသီးဆိုရင္ ၾကိဳက္တဲ့စိတ္ဝင္ေနတာ။

ကုိေအာင္ said...

ဟင္းက ရွယ္ပါလား ...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကင္းပံုသီးကို အဲလုိ ေၾကာ္စားတာ ၾကိဳက္တယ္
ကၽြတ္ကၽြတ္ေလး ၀ါးရတဲ႕ အရသာက ဘယ္လိုေလးမွန္းမသိဘူး
ႏွင္းက ဟင္းခ်က္မေကာင္းဘူးတာ ေျပာတာၾကည္႕ရတာ စားခ်င္စရာေလးပါ။
ခ်က္ထားတာ သြားေရက်ခ်င္လာတယ္.. ပံုကိုၾကည္႕ျပီးေတာ႔ေလ.. ေနာက္လဲ ခ်က္ဦးေနာ္

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

ကင္းပံုသီးႀကိဳက္တယ္။ စားခ်င္စရာေလး။ ခုေတာင္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီ။

ေရႊျပည္သူ (ShwePyiThu) said...

တကယ့္ကို စားခ်င္စရာပါပဲ ႏွင္းေရ... ကိုယ္တိုင္က အခ်က္အျပဳတ္မွာ အရည္အခ်င္းသုညဆိုေတာ့ တကယ္ကို အားလည္းက်မိပါတယ္။ လမ္းၾကံဳရင္ တကယ္ဝင္စားမွာေနာ္...

(တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ပို႔စ္တင္ထားတဲ့ေန႔ေလးက အစ္မေမြးေန႔ ျဖစ္ေနတာေတြ႕ရေတာ့ ဘာမဆိုင္ညာမဆိုင္ ေက်နပ္လိုက္ေသးတယ္ း)

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

မိႏွင္းေရ...
မေရာက္တာၾကာလုိ႔ အိမ္၀င္ၿပီး ေတာကင္းပုံသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ၀င္စားသြားပါတယ္။

အဆင္ေျပတယ္မဟုတ္လား။
ဘာအခက္အခဲဘဲ ႀကဳံႀကဳံ ေပ်ာ္ရႊင္ႏုိင္ေအာင္ ႀကိဳးစားပါ။ မိႏွင္းက ဟင္းခ်က္ေကာင္းေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြ ၀ုိင္းေနမွာ ျမင္ေယာင္မိေသးတယ္။

ကုိယ္စိတ္ႏွစ္ပါး ေအးခ်မ္းပါေစ။

ခင္မင္လ်က္
ကုိကိုေမာင္(ပန္းရနံ႔)